Jett Rebel: verwacht het onverwachte

© Irene Witpaard (foto)
© Irene Witpaard (foto)
Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, 18/08/2018

Als je naar een show van Jett Rebel gaat weet je eigenlijk nooit wat je kunt verwachten. Dit keer een setting die ik nog niet eerder had meegemaakt in zijn shows. Jett en zijn vier bandleden, vijf stoelen, hun instrumenten en geen poespas. Het bracht een warme en huiselijke sfeer met zich mee. Helaas bracht deze setting wel een nadeel met zich mee, zo konden vele bezoekers, waaronder ik, vanuit hun stoel Jett zelf de hele avond niet zien. Maar het maakte de show qua muzikale beleving er, wat mij betreft, zeker niet minder op. Ook was dit mijn allereerste ervaring in het Concertgebouw van Amsterdam en wat is het adembenemend mooi. Het feit dat vele grootheden die ik hoog op mijn lijstje heb staan (Led Zeppelin, Pink Floyd, maar ook Ravel) hier op het podium hebben gestaan, maakte het voor mij extra speciaal.

Al snel werd duidelijk dat we deze avond te maken hadden met een waarschijnlijk unieke show. De nummers die hij zou spelen die avond waren allen in een andere vorm gegoten, speciaal voor dit optreden. Opmerkelijk was dat Jett veelal wat minder bekende nummers speelde, afkomstig van zijn albums ‘Super Pop‘, ‘Don’t Die On Me Now‘ en ‘Truck‘. Wel speelde hij zijn populaire single ‘Amy‘. Na een aantal nummers verplaatste Jett zich naar zijn vleugel, ook nu kon ik hem nauwelijks zien. Hij speelde wat van zijn eigen repetoire, het relatief onbekende nummer ‘Don’t Want To Wait Anymore‘ van The Tubes en ook bracht hij een prachtig eerbetoon aan de twee dagen eerder overleden ‘Queen of Soul’, Aretha Franklin. Zij stond 50 jaar geleden, in 1968, op hetzelfde podium. Hij zong onder andere haar grote hit ‘A Natural Women’.  

Na deze intieme solo setting sprongen de andere vier bandleden weer bij om nog enkele nummers te spelen, waaronder een van mijn favorieten ‘All The Way‘ van het album ‘Super Pop‘. Tegen het einde van de show duikt Jett nog even achter het grote orgel van de Grote Zaal, zeker een hoogtepunt van de avond. Hij speelt hier solo het nummer ‘Baby‘ van zijn, uit 2014 uitgebrachte, album ‘Hits For Kids‘. Als knallende afsluiter speelt hij samen met zijn vier kameraden zijn laatst uitgebrachte hit ‘Good Boy‘, wederom in een uniek jasje.

Jelte Tuinstra, want dat is zijn echte naam, heeft bewezen dat hij nog steeds de muzikale duizendpoot is die het publiek altijd weet te verassen. Elke show van Jelte is weer anders. Het is uitkijken naar zijn clubtour aankomend najaar, wie weet wat ons dan weer staat te wachten…

Related Posts

One thought on “Jett Rebel: verwacht het onverwachte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *